top of page
74922bb5-9967-4eda-9cd3-0d9ca83b79e4.jpeg

Jonge Vrouw Initiatie

De terugkeer naar Avalon

Programma voor jonge vrouwen binnen het Vrouwenfestival met eigen deelcirkels en aanvullende workshops. Koop een jongerenticket om deel te nemen.
Image by Milad Fakurian

De terugkeer naar Avalon

Aanbod op maat voor jonge vrouwen tussen 16-24 jaar.

Avalon, een mythisch eiland in de Britse wateren, is de plaats waar volgens de Arthurlegende, jonge vrouwen werden opgeleid tot priesteressen.

Ze ontvingen er alle wijsheid en ervaring die eeuwenlang doorgegeven werd van vrouw tot vrouw omdat die van het grootste belang was om een vruchtbaar leven te leiden, ook weg van het eiland.

De mythe vertelt ons dat Avalon alsmaar verder is weggedreven van de ‘gewone wereld’ door de kennis niet langer te eren en te delen. Er zijn andere waarden en normen op de voorgrond komen te staan waardoor de vrouw moeilijker verbonden was met haar kracht en ook de magie van de connectie tussen man en vrouw, tussen binnen-en buitenwereld onder druk komt te staan.

Wij willen Avalon terug tot leven roepen omdat we erin geloven dat we het nodig hebben om in deze wereld, die zoveel kansen en ook zoveel uitdagingen biedt, koers te varen.

 

Dit jaar focussen we op het cyclische van ons vrouw zijn.

We bewegen mee op het medicijnwiel en bieden zo kennis en ervaringen om je te verankeren in je lichaam, en vanuit die bedding te verbinden.

Ben jij een jonge vrouw die klaar is voor het initiatietraject?

 • Je bent tussen 16 en 24 jaar en koopt een jongerenticket

 • Je ervaart het belang en plezier van autonomie, van op je eigen benen staan als vrouw, het besef dat een vrouw ook haar mannelijke energie nodig heeft in de wereld.

 • Tegelijkertijd wens je helemaal vrouw te zijn, je te verbinden met andere vrouwen, en ben je op zoek naar sisterhood, zusterschap met jonge vrouwen

 • Je bent bezig met zingeving, en voelt je aangetrokken tot het bredere spirituele veld

 • Je kijkt ernaar uit om stil te staan bij jezelf en je beleving, je gewaar-zijn, je gevoelens en je gedachten

 • Je bent als jonge vrouw nieuwsgierig naar wat je hebt geërfd van je voormoederlijn, en ook naar hoe en wat jij als jonge vrouw graag anders zou doen en ervaren. 

 • Je hebt zin om (verder) op ontdekking gaan naar het cyclische van ons vrouw-zijn, de eigenheid en de rijkheid ervan.

 • Je wenst begeleiding en aandacht te ontvangen in jouw ontplooiing naar vrouw-zijn en je verder te openen voor een verdieping van je vrouw-zijn.

Scoor je voor het merendeel van deze vragen positief, dan ben je er helemaal klaar voor! ☺

d580a04d-5e7b-4e93-b17c-f81f024c868f.jpeg

Bovenop toegang en deelname aan het Vrouwenfestival, geniet jij van...

Een veilige groep binnen het Festival

Voor het Vrouwenfestival

Een online deelcirkel om kennis te maken, om te delen en verwachtingen uit te spreken, en om een aanzet te geven naar het initiatietraject. Het verzoek om een maand lang je menstruatiecyclus bij te houden wordt daar toegelicht. En je wordt uitgenodigd om alvast wat meer te weten te komen over je voormoederlijn. 

Tijdens het Vrouwenfestival
 • Op het moment van de zustergroepjes voor het ontbijt, sluit je aan bij het zustergroepje van de jonge vrouwen initiatie. Je verbindt daar met de vrouwen van jouw leeftijdsgroep, jouw sisterhood voor de duur van het festival.

 • Eigen workshops afgestemd op de initiatie van vrouw-zijn, het cyclisch leven, en onze seksuele levensenergie.

 • De meeste namiddagen en avonden zijn helemaal vrij om deel te nemen aan de workshops van het grote veld.

 • Op het festivalterrein hebben we onze eigen Avalon-tent. Hier vinden de workshops plaats en het is eveneens een plek waar je je sisters kan treffen als je samen wil zijn, je gedragen wil voelen of waar je lekker kan komen luieren.

Na het Vrouwenfestival
 • Een live vrouwencirkel om te delen hoe het met ons gaat en stil te staan bij wat de initiatie je heeft gebracht, en hoe dit verder kan integreren en landen in jouw leven.

Dagindeling

Dagindeling Avalon 2024

Image by Bernard

WOENSDAG 7 aug

Het landen

18u

 19u

20u30 

Toekomen

Dinner in Avalontent

Aansteken Grote Vuur

Wil jij deelnemen aan de jonge vrouweninitiatie?

Als je een jongerenticket koopt, kan je ervoor kiezen om aan te sluiten bij de initiatiegroep van jonge vrouwen.

Deze groep bestaat uit max 12 jonge vrouwen. Wees er dus snel bij!

d580a04d-5e7b-4e93-b17c-f81f024c868f.jpeg

Jongeren-Ticket

€ 310

✓ 4 overnachtingen op camping

✓ Vol pension

✓ Deelname aan alle workshops

✓ Dagelijkse zweethutsessies

✓ Toegang tot healing-area

✓ Avondprogramma

✓ Indien gewenst: deelname Jonge Vrouwen Initiatie Avalon

De Vrouwen van Avalon

Lien Jordens 

Lien is een veelkleurige vrouw die houdt van het leven en heel graag op verdiepende ontdekking gaat. Dit zowel in zichzelf als samen op pad.

Ze is psycholoog, herboriste en aromatherapeut.

In het dagelijkse leven is ze trotse mama van een jonge zoon en dochter en echtgenoot van een heerlijke man met wie ze al vele watertjes doorzwommen heeft.

Ze combineert creatief werk in de culturele sector met gepassioneerd therapeutisch werk in een groepspraktijk voor volwassenen. 

Het werk met jonge vrouwen ligt haar nauw aan het hart en daarom heeft ze ook geen moment getwijfeld toen de oproep kwam om dit jonge vrouwen traject vorm te geven. 

IMG_5413.JPG

Veronique Maes

Veronique is een zachte vrouw met een warm hart, die openstaat voor de vele facetten van het leven en met een grote nieuwsgierigheid op pad gaat, nog steeds. 

Ze is Gestalttherapeut en socioloog, en volgde onlangs een sjamanentraining. 

Thuis een verheugde moeder van 2 volwassen zonen die klaar zijn om het nest uit te vliegen, en echtgenote van een gedreven en vrolijke man die haar aan het lachen brengt.

Toen het initiatietraject voor jonge vrouwen werd vormgegeven, voelde ze haar enthousiasme en wilde ze er meteen bij zijn. Om door te kunnen geven aan jonge vrouwen wat eigen is aan vrouw-zijn, en wat dreigde verloren te gaan in een op het mannelijke georiënteerde samenleving. Daarin wil ze graag aanreiken en ondersteunend en stimulerend aanwezig zijn.

Veronique promo.jpg
bottom of page