top of page
67febdcc-be8b-4eb7-a5a4-865931177b9a.JPG

Programma

4 Dagen. 60 Workshops. 350 Vrouwen.

Tijdens het Vrouwenfestival kan je 4 dagen lang genieten van workshops en heerlijke momenten van verbinding.

Op het terrein vind je 9 workshoptenten met elk hun eigen archetype en energie. Wil je jouw creativiteit laten stromen en met jouw handen aan de slag gaan? Dan ben je welkom in de tent van de Kunstenares. Ben je klaar om dieper jouw lijf in te zakken via dans en beweging? Dan zijn de workshops in de Wilde Vrouw iets voor jou. Van sjamanistische ceremonies tot sensuele fotoshoots - er is voor elke vrouw wat wils.

Bekijk hieronder de dagindeling en neem al een kijkje in het aanbod van de workshops voor dit jaar.

Dagindeling
DSC_0277.jpg

Dagindeling 2023

VRIJDAG 11/8

16u00-18u00

Toekomen

18u00-20u00

Welkom op de weide & eerste verbinding met jouw cirkel

20u00-21u30

Openingsceremonie

21u30-23u00

Grote zangcirkel

ZATERDAG 12/8

06u30 - 8u30

Zweethut

07u30 - 09u00

Grote ochtendworkshop

09u00 - 10u00

Ontbijt

10u30 - 12u30

Workshops

13u00 - 14u00

Lunch

14u30 - 16u30

Workshops

17u00 - 18u00

Deelcirkels

18u30 - 19u30

Avondeten

20u00 - 22u00

Ecstatic Dance

ZONDAG 13/8

06u30 - 8u30

Zweethut

07u30 - 09u00

Ochtendworkshops

09u00 - 10u00

Ontbijt

10u30 - 12u30

Workshops

13u00 - 14u00

Lunch

14u30 - 16u30

Workshops

17u00 - 18u00

Deelcirkels

18u30 - 19u30

Avondeten

20u00 - 22u00

Avondconcert

MAANDAG 14/8

06u30 - 8u30

Zweethut

07u30 - 09u00

Ochtendworkshops

09u00 - 10u00

Ontbijt

10u30 - 12u30

Workshops

13u00 - 14u00

Lunch

14u30 - 15u30

Deelcirkels

15u30 - 16u30

Gezamenlijke opruim

17u00 - 18u00

Afsluitceremonie

Workshops 2023

Tijdens het festival kan je genieten van meer dan 60 workshops verspreid over 4 dagen.

Jouw workshop hier?

Het programma voor 2023 staat vast. Wil je graag zelf een workshop geven op het Vrouwenfestival? Dan verwelkomen we je graag voor de editie van 2024.

Sensuele fotoshoot

Als groep vrouwen komen we samen in een veilige bedding. Naaktheid wordt uitgenodigd tijdens de shoot, maar is niet verplicht. Elke vrouw krijgt de kans om gefotografeerd te worden terwijl we haar als sisters eren en steunen. De uitnodiging is te verbinden met je sensuele energie - jouw levensenergie -, maar alles wat naar boven komt is welkom. Jij bent helemaal welkom.

Anneleen De Walsche & Sanne Meert

www.soulphotography.eu

Embodied expression

Onze ervaringen leven in ons lichaam. Via ons lichaam kunnen we die dan ook het meest authentiek uitdrukken. Met het krachtige instrument van beweging in combinatie met het creatieve medium schilderen openen we een nieuwe deur in onszelf. We geven een andere taal aan de verhalen die geen woorden hebben. We bevrijden wat we in ons onderdrukken. We nodigen meer flow uit. We geven ons innerlijke kind een veilige ruimte om te spelen. Geef jezelf deze prachtige verbinding met je innerlijke rijkdom en ga in veilige vrijheid op ontdekking.

Mariet Cartuyvels

www.margalitimariet.com

Curiosity connects

Ervaar de kracht van authenticiteit en verbinding op een speelse manier. Een ruimte waar je vol-ledig zelf kan zijn en waar we kunnen verbinden in ons voelende aanwezig zelf. Leer jezelf en zo de ander zien in puur natuur zijn.

Ine Willems

injoyment.be

Yin yoga - het bekken

Yin yoga is een stille, trage, meditatieve vorm van yoga waarin je zittende of liggende poses lang aanhoudt. In deze sequence voor het bekken zal je mediteren, ademhalingsoefeningen (=pranayama) en verschillende yogahoudingen (=asana's) doen om contact te maken met je bekken, voelen wat er aanwezig is en ruimte maken om je energie te laten stormen.

Joelle de Raymond

www.p-o-s-e.be

Rots & Water

Tijdens deze workshop maken we verbinding met onze innerlijke kracht en landen we volledig in ons lichaam. Rots staat voor jouw plek innemen, jouw waarheid spreken, jezelf durven tonen en actie ondernemen. Water staat voor verbinding maken, diepe rust ervaren, kunnen ontvangen en écht luisteren. In deze workshop brengen we Rots & Water in balans. Zo blijf je volledig in verbinding met jezelf in elke situatie en kun je ook het Vrouwenfestival ten volle ervaren.

Michaela Sannicolo & Moän Roelandt

Kundalini Yoga

Een vrije mix van actie en rust ahv oefeningen, mantra, ademhaling en meditatie ... kom helemaal in je lijf en begroet de dag met vernieuwde energie. Geen voorkennis nodig, enkel je glimlach en goesting om te connecteren met je diepe zelf. Toegankelijk voor iedereen.

Ann Pintens

www.krachtvanzelfheling.be

Wonen in je bekken en je hart

We kozen speciaal op dit vrouwenfestival voor een accent op je bekken en je hart. Emotioneel lichaamswerk biedt in deze workshop de weg om je bekken en je hart te exploreren. Via waarneming, indalen, er stil in worden, contact maken met wat er daar leeft, het aanraken, er mee dansen en er in ademen, gaan we bewonen en verbinden met de potenties in deze gebieden van jouw lichaam. Er in doorstromen, het vrijer maken dankzij ademen, bewegen en geluid. En mogelijk stroomt jouw water en zwemmen Hart en Bekken een eindje samen.

Syntia Van Erdeghem & Veerle Bovyn  

centrumvoelen.be

Verdiepend bosbad

In alle vroegte jezelf in de nieuwe dag ontvangen. In verbinding met de natuur en Moeder Aarde landen in je lijf, hart en bekken. Thuiskomend bij jezelf en je ware, natuurlijke kern om zo stralend, verbonden, met dragende kracht de nieuwe dag in te stappen.

Mieke Hillaert

www.dragendeaarde.be

Feel the Love

Dompel je onder in een sjamanistisch ritueel dat je in alle zachtheid begeleidt om dichter bij je kern te komen. Samen beleven we - elk op onze eigen manier - ons eigen scheppingsverhaal. En voelen we hoeveel liefde hiermee gepaard ging. Zo kan jouw eigen innerlijke licht nog meer gaan stralen.

Iris Gommers

www.irisgommers.be

Kruidige plukwandeling

Welk kruid komt op ons pad en wat vertelt ze ons? We leren bij over wildpluk, de culinaire en medicinale kracht van planten en maken ook iets lekkers en/of therapeutisch van wat er groeit.

Sarah Van Laere

MaNatuurlijk

Je lijf? Bron van nog meer bliss?!

Ontdek de wonderlijke wereld van je vrouwelijke seksualiteit. In deze workshop neem ik je mee in de wereld van ontspanning, plezier, opwinding, genot en zelfbeminning. Laat ik je kennis maken met een andere visie op, manier van kijken naar seksualiteit. Een die geïnpsireerd is door het Taoïsme en licht ik samen met jou een tipje van de sluier van Vallei orgasme. Als kers op de taart geef ik jou een inkijkje in de sexy Vulvatour. Omdat er zoveel meer te zien, te voelen en te ontdekken is dan wat we van onze moeders, grootmoeders en andere opvoeders meegekregen hebben. Benieuwd naar de schatten die diep in je bekken verborgen liggen? Nieuwsgierig naar de bron in jou? Daar waar je levens- creatie- en seksuele kracht woont? Dan ben je (h)eerlijk welkom in deze workshop. Come as you are: je bent welkom met alles wat er is. Ik kijk er naar uit je daar te mogen ont-moeten.

Verplancke Mireille Madeleine

Qui Gong / Tai chi

Oefeningen bij zonsopgang: begroet de dag met eenvoidige adem en bewegingsoefeningen in de stilte van de morgen om kracht voor de komende dag te tanken.

Anna Orlowski

anna.bloempje@gmail.com

Was en zuiveringsritueel

Laat je onderdompelen in een liefdevol was en zuiveringsrituel met partner waarbij massagetechnieken, srubs en natuurlijke maskers aan bod komen.Je voelt je daarna herboren. Deze workshop is begrenst aan hand van de producten die ik meebreng en duurt 2 uren.

De kracht van je woord

Intuïtief runen lezen

Lyssa

www.lyssarobynmonroe.com

Creatieve klankreis rond het element water

 

In deze workshop verbinden we ons met het element water en de flow in ons lichaam en ons leven. Vanuit dit thema nemen we elk onze intentie mee de klankreis in. Katrien laat de klanken ontstaan in het moment en neemt ons zo mee op een reis naar verre oorden, doorheen verschillende dimensies, steeds in diepe connectie met onszelf. Vanuit deze klanksfeer creëren we samen en in stilte een kunstwerk waarin het stromende element aanwezig is. Het kunstwerk krijgt zijn plekje op het Vrouwenfestival.

 

Katrien Hermans

www.katrienhermans.be

Spirit van Bloem & Water

Met ons hart openen we ons bewustzijn voor de wereld van bloemen en planten. Via meditatie en beweging, gedragen door helende klanken, treden we in verbinding. Vervolgens creëren we samen een bloemenbad en ontvangen zo een waterzegening van deze helpende spirits, die ons leren onze eigen innerlijke bloem met zachtheid te laten openbloeien. Deze workshop is geinspireerd door wijsheid uit de Amazone en door de schoonheid van bloemen en bloemenessenties.

 

Myrah Vandermeulen

Arunabelonging

Blote voeten ochtendwandeling

Samen wakker worden met de natuur, letterlijk je vrij voelen/grond. Ervaar de kracht van het puur natuur zijn..

Ine Willems

injoyment.be

Embrace your body

Onze basis als vrouw is de yinne energie, we staan het dichtst bij het waterelement. Als we gevoelens, emoties, expressie, ... door ons lijf kunnen laten stromen, dan komen we meer in contact met onze natuur. Wanneer we meer in ons lijf aanwezig kunnen zijn en voelen wat er te voelen valt, dan kunnen we beginnen helen. In deze workshop maak je contact met het waterelement in jou, de stroom in jouw lijf, zodat je het helemaal kan gaan omarmen.

Katrien Lyppens

Opstelling van je leven

Het levensveld is een imposant fysiek veld van 3x2m. Het is een route van vakken en elk vak draagt een eigen levensthema. Het geheel van deze vakken is Het veld van leven hier op aarde, van geboren worden, leven, in ons lichaam zijn, doodgaan en steeds opnieuw kiezen. En dat alles op een bedding van de kosmos. Er komt precies naar boven wat je nu nodig hebt om te zien en wat daarin helpend is of wat nu opgelost mag worden. Het is een middel om te kijken naar jouw leven om te zien wat van invloed is in het hier en nu. Een opstelling op het Levensveld werkt krachtig door, waardoor jouw leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Het levensveld nodigt je uit om meer rust te vinden, jouw natuurlijke schoonheid te ontdekken, je natuurlijke Zijn vrij te laten stromen en gewoon jezelf te zijn. Deze workshop begint met een meditatie om te verbinden met het Levensveld . Daarna mag iedere deelneemster plaatsnemen op het Levensveld en zo naar boven laten komen wat er nu gezien wil worden. Dit gaan we verder uitdiepen, om daarna terug op het veld te gaan staan om op te halen wat voor jou helpend en helend is. Gezamenlijk sluiten we het veld weer door middel van een meditatie. Wees welkom op het Levensveld mooie vrouw en gun jezelf helende inzichten.

Hanneke van 't Hoff

www.hannekevanthoff.nl

Poort van het Leven en de Liefde

Lieve vrouwen, Wat een eer om met jullie op reis te mogen gaan. Ik, Niki en moeder van 3 prachtige kinderen, waar mijn hart leider op mijn pad is en de roep van mijn ziel steeds groter om tot wasdom te komen als vrouw, moeder, mens én bewustzijnswezen. Waarin ik me steeds vrijer voel, eigenzinnig, integer, liefdevol, eigenwijs, confronterend, compassievol, passievol, speels en steeds moediger om voorbij angst JA te zeggen tegen MIJzelf en het leven. Om tot de zelfrealisatie-stroom te komen raakte het eerst nog aan gevoelens van diep gemis, eenzaamheid, zoeken en niet weten. Vanuit mijn galactische bibliotheek zijn alle lagen van de psychologie waar te nemen. Waardoor ik ten diepste ervaar dat alles wat ik altijd al voelde en wist erkend werd en plek kreeg in mij. Dit gaf mij steeds meer toegang tot de volledige psychologie van de mensheid en haar reikwijdte. Mijzelf erkennend en de opdracht gevend deze oneindige stroom op aan te zetten gaf mij de moed en een steeds groter groeiend vertrouwen om Heel Je Zijn van binnenuit op te bouwen. Waarin vrijheid en liefde mijn pijlers zijn en de basis voor het fundament in mezelf. Reis je mee door de Poort van het Leven en de Liefde?

Niki la Fleur

heel-je-zijn.jouwweb.nl

De weg van angst 3D naar liefde 5D

Cindy Van de Kerkhof
www.cincyvandekerkhof.be

Adem Je Vrij cirkel 

Vanuit de verbonden ademhaling wordt je met zachtheid begeleid. Deze bewuste ademhaling is een zeer krachtig, zelfhelend en transformerend proces. Onderdrukte emoties en gedachten komen door deze ademhaling naar boven en door deze te integreren wordt ons onderbewuste opgeschoond. Het is een diep ontspanningsproces, waardoor er meer ruimte ontstaat om te voelen en te ervaren.

Kati De Pauw & Veronique Courtin

The Sisterhood of Re-Connection

Op een dieper niveau zijn alle vrouwen met elkaar verbonden in een sociaal veld. We durven deze kracht vaak niet voelen omdat ze zo krachtig is en daardoor ook voelbaar maakt hoe we ze missen. Voorbijgaan aan dit gemis om zo terug te connecteren met het diepste vrouwelijke is wat we stap voor stap doen in deze workshop.

 

Heinrike Bergmans

www.sarafijn.be

The Pleasure Principles

Genot? Genieten? Graag!" Ben jij klaar om lekker in je lijf te zakken en volop te genieten? In deze zalige reis combineren we de 4 principes van Genot: BREATH. SOUND. MOVEMENT. & TOUCH. Dans jouw vuur. Schudt schaamte en spanning van je af. Uit jezelf met stem en lichaam. Laat jouw seksuele energie en levenskracht stromen! Geniet. Geniet. Geniet! Welkom, Vurige Vrouw. Welkom in jouw volle expressie. Breathwork | Dans | Sensualiteit | Zang

Fien De Keukelaere & Manon Desseaux

www.fiendekeukelaere.com

Heartfulness meditatie

Maak via heartfulness verbinding met jezelf en je hartsenergie. Duik samen met Liesanne je onderbewustzijn in, samen geven we ruimte aan wat er naar boven mag komen. Dmv verschillende visualisatie oefeningen, maak je contact met je hartscentrum. We nemen de tijd om compassievol met onszelf aanwezig te zijn en openen zo opnieuw de hartsenergie zodat deze vrijuit kan gaan stromen in ons lichaam.

Liesanne

www.heroncoaching.be

Vela – Zo binnen Zo buiten

Vela is Spaans voor kaars. Vela is een meervoudig sterrensysteem in ons heelal. Vela zijn de zeilen van een schip. Vela is ook een bijeenkomst van vrouwen waarin we samen ons kompas instellen. Vela geeft richting via verbinding met ons lichaam en geeft vorm aan wat in ons leeft. We starten met rustig lichaams- en ademwerk. Op deze manier gaan we naar binnen, maken we contact met wat gehoord en gezien mag worden in onszelf. Nadien begeleiden we de beweging naar buiten en geven we via creatieve werkvormen (taal, beeld, klank, ...) vorm aan hetgeen wat in ons leeft. Welkom aan iedereen die gelooft in de krachtige combinatie van lichaamswerk met creatieve expressie.

Dorien Kempeneers & Jolien Vanden Wyngaert

Vela - Zo Binnen Zo Buiten

Omarm jouw sensualiteit

Van lust naar rust

 

Sandra Decadt

www.sandradecadt.be

Dolfijnenreis - Spiritcirkel

Krachtdieren spreken tot de verbeelding. Hoe kunnen we de wijsheid van krachtdieren in ons leven brengen en hierdoor zelf meer in onze kracht gaan staan? In een sjamanistisch ritueel vragen we wijsheid en heling van krachtdier Dolfijn. We starten met het creëren van heilige ruimte door de energie van de aarde en de kosmos rondom ons aanwezig en wakker te maken. We nodigen krachtdier Dolfijn uit en we ontdekken hoe deze een gids voor ons kan zijn. Door begeleide sjamanistische oefeningen ontdek je welke boodschap en heling Dolfijn voor jou brengt. Jouw ervaring met deze spirit staat centraal.

Els Severyns

www.tilia-levensbegeleiding.com

Cacao: plantmedicijn-ceremonie voor beginners

Cacao is een prachtig en zacht plantmedicijn. Ze is de troostende mama, ze helpt je zakken in je lichaam en je hart openen. Ze maakt los wat gevoeld wil worden met een liefdevolle en koesterende energie. De cérémonie is licht, hoewel het medicijn jou wel raakt natuurlijk. Je hart vraagt dat je er naar luistert en cacao helpt je naar je gevoel gaan, vertrouw jezelf maar.

An Dours

www.andours.be

Meer Liefde voor en door emotie

 Emoties zijn waardevolle informatiebronnen die ons dichter bij onszelf kunnen brengen. Via deze workshop duiken we hier dieper in en komen we dichter bij onszelf.

Ellen Hartl

www.hartl.be

Openen van je baarmoederwijsheid

Je zakt in je baarmoeder, je smelt en opent. Je laat je ondersteunen door de drum, adem, beweging en visualisaties om de rijkdom van je baarmoeder aan te spreken. Je ervaart hierbij ook de kracht van het baarmoederveld van de cirkel vrouwen.

Griet Smits

www.degrieten.be

Dromen-In-Zicht

Een ervaringsgerichte workshop rond dromen en droomverwerking. Ontdek hoe je dromen inzicht geven in je patronen, obstakels, gevoelige thema’s en onverwerkte emoties. Dromen zijn emotionele (zelf)heling, elke nacht opnieuw. Ik moedig je aan om je dromen te koesteren als een wezenlijk deel van jezelf. Ontdek ook welke boodschappen en symbolieken er verborgen zitten in je dromen. Met het inzicht dat je verwerft kunnen we ook dansen en dromenvangers maken. Geen voorkennis vereist.

Kune Thysen

droomark.be

Vreugdevol thuiskomen in je lichaam

Ben je benieuwd naar hoe het voelt als je echt landt in je lichaam? In jouw vrouwelijke lichaam, waarin je mannelijke en vrouwelijke pool wonen? Heb je goesting om je meer open te voelen, klaar om verliefd te zijn op het leven en de zomer, of om in diepe vreugde in jezelf te landen? Welkom op de workshop. We maken gebruik van Emotioneel Lichaamswerk, ademen, bewegen en geluid maken. Een heerlijke mix van beweging, rust, en vernieuwing via kleine mogelijks gekende bewegingen, ontmoetingen, maar wel met heel veel aandacht om in het hier en nu te landen.

Syntia Van Erdeghem & Veerle Bovyn 

centrumvoelen.be

Krachtige kruiden voor een krachtige vrouw

Welke kruiden voeden en ondersteunen onze vrouwelijke kracht in al haar verschillende fases. We leren het toepassen en maken een bereiding op maat van jouw vrouwenlijf.

Sarah Van Laere

MaNatuurlijk

Diep verbinden: Sensualiteit & Emoties

Bewegen, aanraken, stilstaan bij je gevoelens. Via beweging en aanraking komen we in contact met onszelf. Vanuit traagheid en aanwezigheid verbinden we met anderen. We staan stil bij wat we voelen. Gevoelens binnennemen, proeven en aanvaarden. Welkom, Wondermooie Vrouw. Welkom om te genieten, te verbinden, te zijn.

Fien De Keukelaere & Manon Desseaux

www.fiendekeukelaere.com

Back to the roots

Een sessie over aarden, centreren, thuiskomen bij onszelf en onze plek in de wereld vinden. Op een soepele en speelse manier zullen we ons verbinden met de solide fundamenten die ons aarden en stabiliteit in ons leven brengen. Deze sessie zal ons helpen op onze reis van toewijding aan onszelf, ons veilig voelen en beschermd door moeder aarde. Deze workshop volgt de structuur van een danscoachingsessie, een combinatie van coaching en dans die verschilt van andere vormen van coaching, omdat het proces zich ontvouwt door middel van op beweging gebaseerde expressie. Het herkent het lichaam als een meerlagige vorm, samengesteld uit de fysieke, emotionele, mentale en spirituele dimensies. Wanneer het bewust wordt gemaakt, wordt het lichaam het middel voor bewustzijn, ontwikkeling en verandering. Het zal ook elementen van systeemcoaching en familieopstellingen integreren.

Susana Pedrosa

www.werisecoaching.nl

Sacred Trance Dance

Betreed de trance om door de duisternis te kijken. Dus we Danzen op sjamanische Musiek om door alle chakren te gaan. Een zwarte natuurlike doek voor je oogen te binden.

Angelina Johanna Mercaldo

yogazentrum-huerth.de

Ode aan Moeder Aarde

Textiele Vlechttechnieken in Verbinding Ode aan Moeder Aarde / Textiele Vlechttechnieken in verbinding Ontdek het plezier om zelf te creëren en de kunstenaar in jezelf te ontdekken, dankzij de oorspronkelijke vlechttechnieken. Het Vlechten en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze prachtige oude technieken toegepast. Onze voorouders waren verbonden met Al Wat Is. En deze verbinding is een Ode aan Moeder Aarde. Ik nodig jullie uit om tijdens een wandeling een tak of steen naar je toe te laten komen. En deze mee te brengen. Rond dit geschenk van Moeder Aarde gaan we liefdevol vlechten.Een mooie manier om onze blauwe planeet te eren. Voor we beginnen maken we bewust contact met ons lichaam, onze handen, onze scheppende kracht, de aarde... Dankzij deze verbinding kan de techniek makkelijker eigen gemaakt worden.

Min Spillemaeckers

www.indenateljee.be

De 11 maanpunten van vrouwen

Wij vrouwen zijn erg verbonden met de cyclus van de maan. Zoals de Maya-kalender ons laat zien, gaat de maan op en af...... in 28 dagen. Wij vrouwen voelen op bepaalde punten deze 11 energiepunten die elke tweeënhalve dag wisselen. We leven met 11 verschillende vrouwen in ons. Deze cyclus herhaalt zich vanaf je geboorte en iedere vrouw heeft haar eigen serie en verandert nooit. Blij Verdrietig, Romantisch, Intuïtief, Kwetsbaar, Agressief of een geweldige manager. Verlangen of geen gevoelens. Zo gaan we elke maand om met onze gevoelens. Soms zijn deze 11 maanpunten niet in balans. en zou je leven in een enge moeilijke toestand kunnen brengen. Met bepaalde sterke en lichte leuke oefeningen kunnen we onze dagen in balans brengen. Je krijgt van mij een kleine handleiding, zo hoef je niet te schrijven. Ik ben blij om bij je te zijn en dat deze kennis je helpt in het leven en ervoor zorgt dat je er beter uitziet in het gezin.

 

Angelina Johanna Mercaldo

www.yogazentrum-huerth.de

Benieuwd waar deze workshops doorgaan?

Naast de workshops kan je jezelf tijdens het festival ook verschillende healings gunnen.

Workshops
bottom of page