top of page
IMG_5420_25.%jpg.jpg

Programma

Vrijdag 23 - Zaterdag 24 - Zondag 25 september 2022

Tijdens het Vrouwenfestival kan je 3 dagen lang genieten van workshops

en heerlijke momenten van verbinding. Je bent welkom vanaf 18u op vrijdagavond 23/9 om te landen op de locatie, je tent op te zetten en ons te vergezellen rond het welkomstvuur. Op zaterdagochtend openen we de sacred space met een openingsceremonie, en op zondagnamiddag sluiten we deze space samen af.

Lees hieronder meer over de dagindeling en de workshops op het festival.

Dagindeling

Dagindeling

VRIJDAG 23 SEPT

Toekomen vanaf 18u

Avondprogramma 20u-22u

ZATERDAG 24 SEPT

Ontbijt 7u30-8u30

Openingsceremonie 9u00-10u00

Workshops 10u30-12u30

Lunch 13u-14u

Workshops 14u30-16u30

Deelcirkels 17u-18u

Avondeten 18u30-19u30

Avondprogramma 20u-22u

ZONDAG 25 SEPT

Ochtendprogramma 7u45-8u45

Ontbijt 9u-10u

Workshops 10u30-12u30

Lunch 13-14u

Deelcirkels 14u30-15u30

Gezamenlijke opruim 15u30-16u30

Slotceremonie 16u30-17u30

Workshops

Tijdens het festival kan je genieten van 40 workshops verspreid over 3 dagen. Inschrijven gebeurt tijdens het festival aan het begin van de dag.

Jouw workshop hier?

Het programma voor 2022 staat vast. Wil je graag zelf een workshop geven op het Vrouwenfestival? Dan verwelkomen we je graag voor de editie van 2023.

Shamanistische opstelling "The Age of Aquarius"

De wereld rondom ons is aan het veranderen, dat vraagt van ieder van ons een shift in bewustzijn. Samen met de drum reizen we doorheen jouw onderbewuste lagen. Ontdek de kracht van de richtingen, we werken rond een centrale vraag en laten het veld ons meenemen samen met voorouders, krachtdieren, 5D dimensies en zoveel meer. Laat je verrassen, boost jezelf en het collectieve veld tijdens deze workshop.

Jill Vernelen

www.novamvitam.be

Zelfvoorzienend Leven

Zelfvoorzienend leven is een levensvisie en levensstijl, zoals een pad dat je bewandelt. Het is een weg van bewustwording. Zelfvoorziening brengt ons terug naar de basis: Wat hebben we écht nodig? Het brengt ons terug naar verwondering: Is dat ook mogelijk? Het maakt ons bewust van onze ware kracht: Ik kan ook zonder! En uiteindelijk leidt het ons terug naar de eenvoud, naar ons authentieke zelf, naar de natuur. Tijdens deze workshop kom je in aanraking met de mogelijkheden om een zelfvoorzienend leven toe te passen in iedere levensomstandigheid.

Laura Fasseur

laurafasseur@gmail.com

Ontembare Vrouw Danservaring

We hebben ons voor deze workshop laten inspireren door één van de verhalen van het boek "De ontembare vrouw". Wat ons vooral in dat verhaal raakte is de tweeledigheid of de dualiteit bij de vrouw. We hebben voor onszelf deze tweeledigheid in beweging gebracht. En daarom willen we jou graag uitnodigen om mee te gaan in deze reis naar onze eigen dualiteit, een reis begeleidt door onze wilde vrouw.

Ann Dekkers & Gerlinde Flo

De Wonderlijke Wereld van de Vrouwelijke Sensualiteit
en Seksualiteit

In deze workshop word je meegenomen op een yinne reis rond de thema's genot, opwinding, ontspanning en zelfbeminning. Er zijn nog zoveel schatkistjes die vragen en wachten om geopend te worden. Al gehoord van Vallei orgasme? Mindful masturbation? Belang van zelfbeminning in je seksuele ontwikkeling als vrouw? ... 

Op een zachte, speelse en interactieve manier krijg je voeling met al dit moois. Om vanuit aanwezig zijn in je (h) eerlijk lijf, honderduit kennis, wijsheid en ervaringen met elkaar te delen. Om zo met nog meer bliss, goesting en plezier de wereld in te gaan en als vrouw meer vrij en voluit te kunnen stromen. Laat jij je verrassen en geef jij jezelf deze kwaliteitsvolle me time cadeau?

Mireille Verplancke

www.valleiorgasme.nl

Natuurlijk VrouwZijn

Wordt geleid in de helende magie der natuur. In verbinding met Moeder Aarde en de spiegeling der natuur verbind je met je innerlijke wijsheid en je ware, natuurlijke zijn… in alle eenvoud. Kom ontdekken hoe de magie der natuur en de verbinding met elkaar je hierin kan dragen en inspireren.

Kom ontdekken hoe meer innerlijke rust en draagkracht zich in jou ontvouwt en jij meer helderheid krijgt over hoe jij jouw weg na dit festival verder wilt gaan.

Mieke Hillaert

www.dragendeaarde.be

Kracht , Weerbaarheid
en Authenticiteit

Via creatieve en lichaamsgerichte oefeningen gaan we in op thema's zoals zelfwaarde, grenzen aangeven, je ruimte innemen. Hoe zet jij jezelf in de wereld? Mag je uitkomen voor wie je werkelijk bent, je verlangens en je grenzen, of wat houdt je nog tegen? Magali neemt je mee in speelse, doch diepgaande oefeningen om met je authentieke kracht te verbinden.

Magali Thomassen

www.movingmagic.be

Intuïtief wildplukken

Adem Je Vrij cirkel 

Vanuit de verbonden ademhaling wordt je met zachtheid begeleid. Deze bewuste ademhaling is een zeer krachtig, zelfhelend en transformerend proces. Onderdrukte emoties en gedachten komen door deze ademhaling naar boven en door deze te integreren wordt ons onderbewuste opgeschoond. Het is een diep ontspanningsproces, waardoor er meer ruimte ontstaat om te voelen en te ervaren.

Kati De Pauw & Veronique Courtin

Zweethut

Welkom in onze temazcales voor vrouwen, grondende kruidenzweethutten elke ochtend tijdens het Vrouwenfestival. In deze Tempel van de Aarde kan je gronden en ankeren in Moeder Aarde. Een liefdevolle warme Womb waar je alle bewuste of onbewuste spanning, ballast, pijn, verdriet, frustratie, kan vrijgeven aan de aarde en het water. Om te zuiveren, te reinigen, je lichaam, hart en ziel te koesteren. Om voorbij alle verhalen dichter bij jezelf te komen, je hartslag terug te verbinden met het hart van Moeder Aarde en te herinneren wie je werkelijk bent. Het Vrouwenfestival gaat door met de herfstequinox, een ideale periode om in een zweethut te landen, je te verbinden met de elementen en vrij te geven wat je niet het najaar mee wil nemen.

 

Veerle Phara

www.templeoftheearth.org

Sensuele Fotoshoot met Vrouwen

We nodigen je uit om je authentieke, sensuele Zelf te zijn en hierin gezien te worden in een veilige, ondersteunende bedding. We nemen de tijd om te landen, te verbinden met elkaar, delen onze kwetsbaarheid en wat we spannend vinden. Daarna is het tijd om laagjes (in figuurlijke en letterlijke zin) af te trekken. Naaktheid wordt hierbij uitgenodigd, maar is niet verplicht - je volgt je eigen intuïtief aanvoelen in het moment. Elke vrouw krijgt de kans om gefotografeerd te worden terwijl we haar als sisters eren en steunen. De uitnodiging is te verbinden met je sensuele energie - jouw levensenergie -, maar alles wat naar boven komt is welkom. Jij bent helemaal welkom.

Anneleen De Walsche & Sanne Meert

www.soulphotography.eu

Persoonlijk Kompas

Ben je het contact kwijt met de vrouw die je écht bent? En met wat je écht wil in je leven? Heb je het gevoel vast te lopen, of in cirkeltjes? Ben je eerder aan het overleven dan leven? Maak in deze workshop kennis met jouw persoonlijke handleiding en voel jouw vrouwelijke én mannelijke energie opnieuw stromen! Door inspirerende vragen zoals: Wie ben je? Met welke sterktes bij jij geboren? Wat geeft je van nature energie? Waar verlang je naar? Welke context heb je daarvoor nodig? ...

Sofie Goethals

www.sofiegoethals.weebly.com

Levenskrachtritueel - Meditatie in Beweging

Eveline Verspeelt

www.kitobe.com

Womb Steam Ritueel

Womb Steam is een sauna met helende en heerlijk geurende kruiden speciaal voor de vrouwelijke schoot, ook gekend als V-stomen of Yoni stoombad. In een veilige cirkel van sisters gaan we in een lang kleed op een speciale stoel zitten boven een infusie van zorgvuldig gekozen kruiden. In dit oeroude gebruik treed je in een magische verbinding met je diepste, sacrale essentie: je vrouwelijke troon. Stomen is een milde en tegelijk krachtige manier om met natuurlijke middelen het helingsproces van je baarmoeder en bekken bij te staan. Het is empowering en tegelijk ervaar je een diepgaand gevoel van rust en verbondenheid. Deze cirkel is gewijd aan het Heilig Vrouwelijke en de elementen water, vuur, aarde en lucht. Tijdens je menstruatie, als je zwanger bent, of na je ovulatie als je zwanger wil worden en er kans is op bevruchting, kan je niet deelnemen aan het stomen.

Mieke Anthuenis

www.movinginside.com

Verbonden Yoga
 

In deze cirkel ontmoeten we onszelf en elkaar vanuit aanvaarding en gelijkwaardigheid.

Met behulp van onze adem, klanken, eenvoudige lichaamsbewegingen en stretchings, openen we de poort naar ons eigen lichaam en zijn.

We staan toe te omarmen wat we voelen in de verschillende lagen van ons zijn, connecteren ons met onze eigen bron en diens zelfhelende vermogen.

Aardende Ochtendyoga

Tijdens de aardende ochtend yogasessie gaan we dieper in ons lichaam zakken. We maken connectie met ons eigen aardende element maar ook met de aarde onder ons. Dit gaan we in stilte doen. ‘s Morgens worden we in stilte wakker en blijven we in die rust tot na de workshop. Op die manier kan je meer in jezelf zakken en neem je de ervaring mee gedurende de rest van de dag.

Ekaterina Kondova

www.me-in-motion.be

Sjamanistische Soundhealing

 

Tijdens een soundhealing maak je een innerlijke reis naar een wereld vol klanken en vibraties. Door visualisatie kan je loslaten wat niet meer bij je hoort, kracht ontvangen en een diepe ontspanning ervaren. Wanneer klanken en vibraties doordringen tot de diepste lagen van het lichaam, spreken ze het zelf genezend vermogen van het lichaam aan. Hierdoor lossen blokkades op en kom je dichter bij jezelf waardoor je innerlijke stem hoorbaar wordt.

 

San Sage

www.sansage.be

Ademcirkel Ceremonie & Awakening Wombwisdom

In deze ceremonie samen stappen we in het sacrale veld van onze adem, onze levensenergie. Dit diepe energetische lichaamswerk brengt je naar de wonderlijke alchemie waar je lichaam mag ontdooien en verzachten door het verbonden ademenen en waar je zelfhelende vermogen je zachtjes toont wat gezien en geheeld wil worden. We gaan in een zachte vrouwelijke ademhaling, die alles omarmt en wordt gedragen door het gezamenlijke energetisch veld dat we neerzetten. We begeleiden je hierin met onze zorg, handen, gedragenheid en mooie live muziek.

 

Noemi Peeters & Rene Murata

www.nomadspirit.be

Ritual Dance

Ritual Dance is een danservaring waar we in stilte samenkomen. Vanuit de stilte gaan we in oogcontact met een andere danser. Muziek is de uitnodiging om in spontane, vrije dans te gaan. Na muziek volgt stilte. Na ontmoeting komt loslaten. Deze afwisseling zorgt voor een beweging van binnen naar buiten en terug naar binnen. Van speelse energie naar meditatieve sfeer. Van wild naar zacht… Het concept Ritual Dance is geïnspireerd op Ecstatic Dance en Ritual Play. We laten ons meevoeren door de natuurlijke flow waarin we in het onbekende stappen, om authentiek onze impulsen te volgen in afstemming met de ander.

Emmma

www.ritualdance.be

Haal het speelse kind in jezelf naar boven

Heb je ook het gevoel dat je wat losser in het leven wil staan? Als volwassene en zeker als ouder hebben we heel wat verantwoordelijkheden te dragen en zijn we onderweg misschien het speelse kind van vroeger wat kwijt geraakt. In deze workshop maken we terug contact met dit blije speelse kind door middel van spelletjes, zingen, dansen, lachen, lichaamswerk en een begeleide (maar toch speelse) meditatie… Deze workshop is een uitstekende manier om in het hier en nu te komen en je gelukshormonen te laten vrijkomen! De aangereikte spelletjes en opdrachtjes zijn ook erg bruikbaar om samen met je kinderen en kleinkinderen te doen.

Nicole Denoo

www.apanidra.be

Aanraking, Verbinding
& Keuze

Verlang jij ook naar: echt gehoord worden, pure aanraking, verbinding in stilte, echt menselijke warmte,... Het zelf naar waarde schatten van je verlangen, dit verlangen uitdrukken, kan maken dat je je gezien voelt in wie je in essentie bent. Sta je te popelen om dit te delen of heb je het net moeilijk om dit te verwoorden? Of weet je niet (goed) wat je wil? Dat is allemaal ok. Er wordt een veilige exploreerruimte aangeboden waarbij jij net die stap kan zetten die voor jou buiten je comfortzone voelt, waardoor je kan groeien en ook in je dagelijks leven kan zetten. We houden strikt rekening met de grenzen die de ander aangeeft. Je kiest steeds wat voor jou klopt. Misschien vind je het moeilijk om neen te zeggen, je grenzen aan te geven? Dat kan je tijdens deze workshop ook oefenen. Het uitgangspunt is om helemaal bij jezelf te blijven. Iedereen mag zijn wie zij is, in een sfeer van openheid, respect en vertrouwen.

An Van Waeyenberge

www.sensitiefenuniek.com

Voice Your Pleasure

Jouw lichaam en stem, Jouw plezier, Jouw Ja, zij mogen leiding geven. De stem en het bekken zijn sterk verbonden. We laten klanken komen vanuit het volgen van onze JA! Ons bekken mag meedoen, onze vulva mag meedoen, onze borsten, ons hart, ons hele lijf mag meedoen. We volgen ons plezier. De trilling van onze stem en onze adem doet de energie in ons lijf stromen. Het is een toelaten en vieren van die glorieuze levenskracht in ons. Voor meer vrijheid, meer stroming, meer genieten!

Eva Van Leuven

www.evavanleuven.com

Heilig Was Ritueel

Tijdens dit ritueel worden vrouwen telkens weer geraakt tot in hun kern. We zullen elkaar wassen met een aftreksel van helende planten. De eenvoud en puurheid van deze rite brengt ons bij de essentie van ons zijn. Voel je veilig en welkom, geliefd en geëerd om aan te sluiten bij dit was ritueel. Neem een handdoek en omslagdoek mee. Voel je vrij om met of zonder badkledij aan te sluiten.

Chantal le Fèbre

Mystieke Yoga

We doen de YOGA VAN OVERVLOED, Irash Satva Yoga, wat een Lemurische yogavorm is waarbij via houdingen, klank & poëzie vorige incarnaties gezuiverd kunnen worden en ons leidt naar onbeperkte overvloed, een leven van verrukking en eeuwige onsterfelijkheid.

Joke Aerts

www.or-chi-dee.be

Kracht en Vitaliteit vanuit voedsel

Eat good, feel good! De effecten van voeding op weerbaarheid en vitaliteit. Tijdens de workshop vertrekken we vanuit de stelling van Hippocrates: “ Uw voeding is uw medicijn, uw medicijn is uw voeding.” We bekijken de effecten van voeding op je weerbaarheid en je vitaliteit. Je krijgt tips en adviezen om direct aan de slag te kunnen gaan. Er worden recepten met je gedeeld en er is een kookmomentje. Samen maken we maken een heerlijke, gezonde snack die invloed zal hebben op je stemming.

Malika Dahdah

Gedragen in Schoonheid & Gezondheid via Aanraking & Zelfzorg

Gedragen in schoonheid en gezondheid via aanraking en zelfzorg, gewiegd, omringt met helende klanken.

YemaKatja

Katja Voskresensky

yemakatja@gmail.com

Boezem & bekken:
een Bont Genootschap

Hoe is de relatie met jouw borsten? Wist je dat je vagina (of yoni) veel gemakkelijker kan openen als je hart (en dus de streek rondom je borsten) opent? Samen beleven we één van de mooiste koesterende rituelen die je jezelf als vrouw kunt geven: de borstmassage. Vervolgens neem ik je mee op reis naar je bekkengebied aan de hand van yoni yoga oefeningen om zo meer voeling te krijgen in deze kostbare bron in jou. Een yoni ei is geen must maar wie een yoni eitje heeft, mag dit op voorhand inbrengen. Ik wens dat je hart-yoni verbinding volop mag stromen na deze proeverij!

Griet Alice Verhaert

www.fullofwonder.be

Ecstatic Dance

Els Verbruggen + DJ Trijn Amrita

Re-creating Rites of Passage for Our First Blood

How did we experience our First Blood
(= our first ‘menstruation’)?

How do we wish to have experienced it?

How was our First Blood welcomed in other cultures, in other times?

What kind of Rite of Passage could we create for our Daughters?

 

Luz

Sacred Goddess Dance

Landen… ontspannen, je adem voelen bewegen, verbinden met moeder Aarde. Een heilig moment, verbindend met jezelf, met elkaar, en… genieten in je lichaam, bewegen zoals het fijn voelt, sensueel, openen in magie en mysterie. We verbinden met diepe wijsheid, ons hart & sacred wombspace. In overgave aan je wilde wijze dans. Thuiskomen in kracht, vrouw-zijn, healing power. Remember who you truly are.

Marjon van Dorsselaer

www.dansdoorhetleven.com

Activeer De Priesteres in jou

Een transformatieve sessie die De Priesteres in jou activeert. We maken een innerlijke reis naar dit prachtige archetype. Een spirituele reconnectie door middel van de magische kracht van meditatie, expressie en ademhaling. Deze workshop helpt jou in jouw spirituele essentie te staan als vrouw, in het dagelijks leven én in het delen van jouw medicijn met de wereld.
(Meenemen: kussen, water, schrift en stylo. Optioneel: muziekinstrument.)

 

Lydia Maertens

www.lydiamaertens.com

Wild Woman Activation

In deze workshop, dat als een ritueel zal gehouden worden, gaan we het archetype van de wilde vrouw belichamen. 
 Deze vrouwelijke oerexpressie met een wild en ongetemd karakter is aanwezig in elke vrouw. Vaak roept ze angst op waardoor bij velen dit deel van henzelf onderdrukt is. Door deze onderdrukking wordt er ook een afscheiding gecreëerd in de oorspronkelijke seksualiteitsbeleving. In deze workshop word je uitgenodigd om terug verbinding te maken met je primaire seksuele zelf.
 Ruimte en expressie geven aan dit oerdeel van jezelf is essentieel voor het integreren van jouw heelheid, volheid, kracht en jouw grootste potentieel. In je leven én in je seksualiteit. Bereid je voor op een deep dive in je bekken, in wild bewegen en je oerschreeuw te laten horen.

Evelien De Wit

www.touchofmedicine.org

De weg van Angst (3D)
naar Liefde (5D)

Langzaam word je je bewust van dat er meer is dan dat je ziet. Je stapt voorbij de illusie van beperkingen en belemmerende overtuigingen. Je hart opent zich en je mag meer en meer ervaren. In deze workshop krijg je inzichten en tools over deze wonderlijke reis. Je kom te weten hoe het pad van 3D naar 5D verloopt, waar je je bevindt en waar je grootste uitdaging ligt. Er wordt gedeeld hoe bewustzijnsverruiming werkt en hoe je ermee omgaat. Er wordt uitgelegd hoe je ondanks uitdagingen in het dagelijks leven bij jezelf blijft. Je krijgt tools en inzichten om ervoor te kiezen de beste versie van jezelf te worden en je missie te leven… te kiezen voor onvoorwaardelijke liefde. Je mag vooral ervaren en voelen dat je niet alleen op weg bent.

Cindy Van de Kerkhof

www.cindyvandekerkhof.be

Ontvangend Geven &
Gevend Ontvangen

Wanneer we onder vriendinnen of onder vrouwen samen zijn, zitten we vaak in ons hoofd.
We willen in geuren en kleuren aan elkaar vertellen wat ons bezig houdt of wat we voelen. En dat is helemaal ok. Al vergeten we soms dat we ook gewoon samen kunnen 'zijn'.
Dat we in plaats van te praten en te luisteren, ook een steun voor onszelf en elkaar kunnen zijn met ons lijf. In deze workshop krijg je concrete tips en tools aangereikt om in het samen zijn, meer in je lichaam te zijn en te voelen.

Aluma Luna

(Sophie Peperstraete)

Community Music Therapy

De community music therapy workshop geeft een introductie over het gebruik van muziektherapie in gemeenschappen. We ontdekken de kracht van de non-verbale manier om te verbinden met elkaar via muziek. We doen dit vooral via improvisaties, zonder dat het nodig is om een instrument te bespelen of enige muzikale voorgrond te hebben. Community music therapy toont hoe we gevoelsmatig via muziek tot een groepsspel kunnen komen, met elk haar eigen unieke klankbijdrage. Het toont ons hoe muziektherapie de innerlijke kracht kan activeren in community's, het één worden, het gemeenschapsgevoel versterken.

Riet Aerts

Laughing and crying to relieve the body
(Movement and voice)

There are many pleasures and pains in the body that have no words, yes, sounds. When the body laughs or cries, it breaks a particular mode of operation, when breathing is interrupted by one or the other, the body relieve. In a certain sense we are out of the ordinary, because the laughter and the crying in their assault remind us how linked we are with life. In this meeting, our path will be to recognize the energizing power behind laughter and crying. Laughing and crying, cries that soothe the body, it is a laboratory, a journey inside, to stoke the resonance of the body as an empathic container, moved by its own voice and movement. Letting the voice out through the sound power and the kinetic vibration of laughter and crying is a method, a strategy, a catalyst to listen and listen to ourselves before the saturation in which the collective and individual body lives, as well as the saturation and the burden these bodies carry on our planet Earth.

Carolina Van Eps

carovaneps.wixsite.com

Surrender to the Truth of your Being

Samen stappen we in overgave. We dansen ons lichaam en wezen los, openen voor healing, maken een sjamanistische reis, verbinden ons in ceremonie met het Voorouderveld.

Ditte Brys

www.inuai.be

Intuitive Jam Session

Let's improvise! We luisteren naar onze intuïtie terwijl we ons instrument bespelen en/of onze stem openen. Voel de flow en laat je innerlijke stem spreken in de vorm van muziek. Breng zeker je eigen instrument(en) mee (percussieinstrument, fluit, gitaar...).

Elien van Hunsel

Feel the Love

Dompel je onder in een sjamanistisch ritueel dat je in alle zachtheid begeleidt om dichter bij je kern te komen. Samen beleven we - elk op onze eigen manier - ons eigen scheppingsverhaal. En voelen we hoeveel liefde hiermee gepaard ging. Zo kan jouw eigen innerlijke licht nog meer gaan stralen.

Iris Gommers

www.irisgommers.be

Botanisch tekenen
(moment van mindfulness)

Bloemen, planten of takjes uit de natuur observeren en overbrengen op papier via potlood, inkt en aquarel.

Dana De Kuyper

Move in Connection 

Via beweging en aanraking exploreren we de diepere connectie met onszelf en elkaar. Elkaar de toestemming geven om via zachte en bewuste aanraking in verbinding te gaan, is een geschenk. Via je 'felt senses' word je uitgenodigd diep te luisteren naar jezelf en elkaar. Vanuit de bewuste aanraking komen we samen in beweging en vanuit ieders unieke beweging maken we contact met elkaar. Een intieme ruimte, met plaats voor verwondering, ontroering, openheid en zachtheid. Een uitnodiging om als vrouw onze unieke kwaliteit van het invoelen en aanraken te delen.

Karen Janssen

www.moveinconnection.com

Mysteries van de maantijd

Vrouwen zijn geboren sjamanen, al zijn we dat vaak vergeten. Door onze menstruatie bewegen we mee met de ritmes van de maan en de seizoenen. Tijdens het bloeden hebben we een verruimd bewustzijn waar mannen 20 jaar voor moeten mediteren. Onze cyclus verbindt ons met het eeuwige wiel van leven, dood en wedergeboorte. Ontelbare mythes, legendes en archetypes vertellen dat verhaal opnieuw en opnieuw, omdat het zo diep verworteld zit in de psyche en de cellen van de mensheid. Vele woorden als 'ritueel' en 'blessing' en 'katharsis' verwezen oorspronkelijk naar de menstruatie. De tijd is rijp om die wijsheid van de womb en haar bloed te omhelzen en onze maantijd als een kracht in de wereld te zetten. In deze cirkel eren we het cyclische mysterie van ons vrouwzijn en maken we de natuurlijke sjamane in ons wakker.

Mieke Anthuenis

Red Tara Tree

www.redtaratree.org

De Magie van Klank

Knus onder je deken kan je genieten van een ontspannende reis met klank en tekst. De klanken vullen de ruimte met stilte en met rust. Ze bundelen je aandacht. En jouw bewustzijn zweeft op de golf van de klank tot in de oneindigheid van de stilte. De trillingen zoeken een weg door het water van je lichaam en je lichaamscellen resoneren mee. En de tekst nodigt jou uit om een reis te maken. Je mag daarbij alle gewaarwordingen en alle ongemakken accepteren. Vermoeidheid en stress kunnen oplossen. En er ontstaat diepe ontspanning.

Greet van Laer

www.kazanasahari.be

Poëzie & Vertellingen

Hanna Wtterwulghe

Villa Hananda

Singing Circle

Vrouwzijn kent vele gezichten. Het speelse jonge meisje, de liefdevolle moeder en echtgenote, de wilde ontembare vrouw, de oude wijze vrouw, de priesteres, ... Het zijn universele oer-energieën of archetypen, die we in verschillende culturen over de hele wereld zien terugkeren, zij het onder een andere naam. Met behulp van liederen kunnen we deze verschillende energieën in onszelf aanroepen en uitnodigen om ons te vergezellen tijdens dit Vrouwenfestival.

Benieuwd waar deze workshops doorgaan?

Naast de workshops kan je jezelf tijdens het festival ook verschillende healings gunnen.

Workshops

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te blijven van meer workshops op het festival!

bottom of page